KOŚCIUSZKI PLAZA
The plaza's concept is inspired by the natural environment of the surrounding areas. On the square there are several valuable specimens of hazy ash, which allow to read the character of the place and the history of its functioning. The attempt to copy the original landscape is made in a playground design, partly made up of ready-made wooden toys, and partly from dedicated installations for fun imitating the forms of residence of various animals found there naturally: hedgehogs, ants, badgers. At the same time, the space is aimed to be a place of natural education for the youngest. Due to the high level of groundwater and poorly permeable soils, pits covered with shrubs and perennials were designed in order to take over some of the rainwater from the area and allow its infiltration deeper into the ground. Closer to the newly designed Communal Cultural Centre, a place where there are regular local trade fairs, a permanent structure composed of roofs at varied heights has been proposed.
Client
Zaleszany Commune
Phases
concept, building permit, execution design
Team
Jakub Heciak, Grzegorz Krzemień, Magdalena Wojnowska-Heciak
Visualizations
Mateusz Omański
Date
2016-2017